FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
JÁTCINT
     (hajtatása)
 
*  A hagymákat szeptember végén, október közepén ültessük a kertbe virágágyba vagy pázsitos területre, hogy a gyökerek a hideg beálltáig kifejlődjenek. Ültetésre világos, napos és szélvédett helyet válasszunk. A virágágy földjét jól munkáljuk meg, és tápdús komposztfölddel javítsuk fel.
*  A növényt sorba, 15 cm tőtávolságra ültessük. Nagyon vigyázzunk az ültetési mélységre, mert a hagymák takarás nélkül könnyen megfagyhatnak. Legjobb a növényt 10-20 cm mélyre ültetni. A hagymák duggatása előtt ajánlatos a barázdákat homokkal is beszórni.
*  Elvirágzásig (április) nem kell öntözni, mivel a talajban ebben az időszakban még elegendő nedvesség áll rendelkezésére. Ugyanakkor nem árt 2-3-szor tápoldatozni, valamint gyomtalanítani. Száraz időben virágzás után feltétlenül öntözzük a talajt, nehogy kiszáradjon. Az elvirágzott tövekről mindig vágjuk le a tőkocsányokat.
*  A jácint hagymája hároméves korig növekszik, ezután erősen sarjadni kezd. A sarjhagymákat leválaszthatjuk, és ültessük ki a kertbe, szép virágok fejlődnek ki belőlük.(1995)