FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
JAPÁNBIRS
     (telepítése)
 
*  A japánbirs a tavasz legélénkebb virágú díszcserjéje. Igen sok fajtája van, legkedveltebbek a sötétpiros színűek. Áprilisban, a lombfakadás előtt vagy azzal egy időben nyílik. Virágával, levelével és termésével díszít. Termése a birsre emlékeztet, igen kellemes illatú.
*  Kertbe magányosan vagy kisebb csoportba ültessük, de sövénynek is alkalmas, mert a metszést jól tűri. Napos, meleg helyen, tápdús, nem túl száraz talajban fejlődik legjobban. A meszes talajt nem kedveli, levelei megsárgulnak.
*  Száraz helyen öntözni kell. Az öntözés főleg az ültetés utáni első két évben fontos, míg a növény gyökérzete regenerálódik. Az időjárástól függően évente legalább 6 öntözés is szükséges lehet, egy-egy alkalommal tövenként két vödör vízzel. A jól begyökeresedett cserjét viszont már a szokásos módon locsoljuk.
*  Ha a növény metszése szükséges, csakis elvirágzás után metsszük! Így nem fosztjuk meg magunkat a gazdag virágpompától.
*  Szaporíthatjuk zölddugványról júniusban-júliusban, vagy késő őszi fásdugványról. Alkalmazható még a gyökérsarjak leválasztása, valamint a feltöltéses bujtás is. Magról jól szaporítható. Az egyes változatok megtartják sajátságaikat.(1995)