FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
JÓDFOLT
     (eltávolítása)
 
*  Nyomtalanul csak a friss folt távolítható el!
*  A textilanyagon levő foltot áztassuk tejben, majd mossuk át szappanos vízzel. Ha szükséges, az eljárást többször ismételjük meg.
*  Mosható anyagból a foltot szappanos vízzel mossuk ki. Adjunk hozzá néhány csepp szalmiákszeszt. A folt eltávolítható úgy is, hogy a foltos részt vízzel kimossuk, majd száradás után denaturált szesszel bedörzsöljük.
*  A régebbi foltot megpróbálhatjuk alkohollal kitisztítani. A pecsétre annyi alkoholt csepegtessünk, hogy átázzon. Utána az anyagot enyhén dörzsöljük. Szappanos vízben öblítsük. Ha a tisztítás nem sikerült, forduljunk szakemberhez.
*  A szőnyegre került jód eltávolítására használjunk fixirsót (kristályos anyag). Oldjunk fel egy teáskanálnyit belőle 3 deci meleg vízben, áztassuk át a jódos területet, majd száraz ruhával itassuk fel a vegyszermaradékot. Ha folt eltűnt, a helyét kezeljük le szőnyegsamponnal is.
*  A használati tárgyakon levő jódfoltokat éterrel, alkohollal, benzollal, petróleummal tisztíthatjuk le. Mindegyik szer használata után ammóniákos oldattal dörzsöljük át a foltos helyeket.
*  Bőrről a jódot fixírsó oldattal töröljük le! (1985)