FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
JÓLÁPOLTSÁG
     (szempontjai)
 
*  A ápoltság alapvető feltétele a testi higiénia és a jó megjelenés. Ha ápoltak vagyunk, az mindig bizalmat ébreszt az emberekben. Az ápolatlanság viszont a legnagyobb illetlenség, amit embertársainkkal szemben elkövethetünk.
*  Mindig legyünk tiszták. A jólápoltság a tisztasággal kezdődik. A gyakori mosdás, fürdés megszabadít bennünket az ápolatlan test szagától. Vegyük tudomásul, hogy a test kellemetlen szagát illatszerekkel nem lehet teljesen ellensúlyozni!
*  Ha kozmetikumokat használunk, ne legyenek feltűnőek. A férfiak is kerüljék a kozmetikumok túlzott használatát. A jólápoltság fő elve, hogy inkább szappant és mosdószereket használjunk, semmint kozmetikumokat. A borotválkozásnak viszont szenteljünk nagy figyelmet, és ha kell, akár naponta kétszer is borotválkozzunk.
*  A körmök és fogak legyenek mindig tiszták, bátran használjuk a szájvizet és a dezodoráló szereket.
*  Törekedjünk arra, hogy naponta friss ruhát, tiszta inget (blúzt), zoknit, harisnyát vegyünk fel. Öltözködésnél fontos a színek harmóniája, a divatos szabás és az anyag minősége is. Ha az öltözködést komolyan vesszük, ne hordjunk túlzottan rövid szoknyát, túlméretezett dekoltázst, a férfiak a farmert stb.
*  Ruháink legyenek tiszták és vasaltak, és ha szükséges, naponta többször is keféljük le a ráhullott hajat. Gondozatlan haj, a női harisnyán levő esőcseppek, sárfoltok, a szakadt, pecsétes ruha megengedhetetlen. (1995)