FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KACSASÜLT
     (ropogósan)
 
*  A kacsát tanácsos ropogósra sütve tálalni. Fiatal vagy hízott kacsa egyformán készülhet pecsenyének. De csak akkor sül ropogósra, ha tisztítás után alaposan megszárítjuk, majd a bőrét sütés előtt egy órával jól bedörzsöljük sóval.Belsejét majoránnával fűszerezzük. A hasüregbe viszont tegyünk egy megtisztított almát, hogy elvegye a kacsa jellegzetes szagát, és magába szívja a felesleges zsírt.
*  A hús alá ne tegyünk zsiradékot, mert még a legsoványabból is elegendő zsír sül ki, viszont egy kevés vizet mindig öntsünk alá, hogy a zsír olvadását elősegítsük.
*  A pecsenyét jó meleg sütőben, sűrű locsolás mellett süssük, de csak akkor locsoljuk, amikor a víz már elpárolgott. A forró zsírtól a hús szép színt és jó ízt kap. Ahhoz, hogy mindegyik oldala egyformán piruljon, forgatni kell. Ha sütés közben a combvégek és a szárnyak szenesedni kezdenek, tekerjük be alufóliával.
*  Ha a kacsa nem fiatal, először fedő alatt a sütőben pároljuk puhára, majd a fedőt levéve, süssük pirosra, illetve ropogósra. Tálalásig hagyjuk a nyitott sütőben.
*  Az egészben sütött kacsát feldarabolva tesszük a tálba. Először levágjuk a combokat, majd lekerekítjük a szárnyak tövét, azután a kacsát hosszában két darabba vágjuk. A mellhúsát keresztbe szeleteljük. A hátrészt 2-3 részre daraboljuk.(1995)