FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KAKAÓFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A friss kakaófolt bármilyen textilanyagból könnyen eltávolítható, ha szappanos meleg vagy meleg sós vízben (egy liter víz és két evőkanál konyhasó) átmossuk, majd langyos vízzel öblítjük. A selyem és a gyapjúszövetek esetében elegendő hideg vízzet használni.
*  Régi foltot szalmiákszesz vizes oldatával (egy evőkanál szalmiákszesz, egy liter víz), vagy meleg glicerinnel gyengén dörzsölve próbáljunk eltüntetni, majd alaposan öblítsük ki. A tisztítás hatékonyabb lesz, ha a foltra csepegtetett glicerint néhány óráig rajta hagyjuk, és utána mossuk ki.
*  Mosható anyagból a friss kakaót meleg vízzel mossuk ki, amihez egy kevés glicerint is adunk. Gyakran elég meleg vízbe mártott lágy kefével ledörzsölni a piszkot. Finomabb vászon esetében meleg glicerinnel való kezelés is célravezető.
*  A selyemszövetből a régebbi foltot szappanos vízzel mossuk ki. A szövet bal felét szappanozzuk be, azután langyos vízzel óvatosan mossuk át, majd timsó és borkősav (késhegynyi timsó, ugyanennyi borkősav, egy liter víz) oldatába mártott szivaccsal többször törölgessük át. Újból mossuk ki, tiszta, száraz ronggyal szárazra töröljük. (1995)