FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KALAP
     (tisztítása)
 
*  A filckalapot minden használat után keféljük át puha kefével. A tisztítást felülről lefelé, a fejtetőtől a karima felé haladva végezzük. Ha nem foltos, nincs szükség vizes vagy vegyszeres kezelésre, elegendő a portalanítás.
*  Ha nagyon piszkos és zsíros, szalmiákszesz és víz azonos arányú keverékével enyhén nedvesítsük be, majd puha kefével, óvatosan keféljük le. Ezután száraz flanellruhával szárítsuk. A mosással mindig legyünk elővigyázatosak, mert a kalap könnyen deformálódik.
*  Ha erősen átázott, tömjük ki újságpapírral és tegyük száradni meleg helyre, de sose tegyük közvetlenül a radiátor vagy a kályha mellé, mert alakját veszti. Ha már majdnem száraz, puha kefével jól keféljük ki, majd hagyjuk tovább száradni.
*  A fehér és világos filckalapot legjobb cinkoxid, talkum és benzinből kevert (10 dkg cinkoxid, 10 dkg talkum, egy dl benzin) péppel tisztára dörzsölni. Száradás után verjük ki a poros tisztítószert.
*  A bőrkalapot langyos vízben feloldott szalmiákszesszel (egy liter víz, egy deci szalmiákszesz) tisztítsuk. Az oldattal alaposan töröljük át a kalap teljes felületét. Árnyékban szárítsuk, majd kenjük be lenolajjal vagy olívaolajjal, és fényesítsük.
*  Nem lesz zsíros a kalap belseje, ha a bőrcsík alá szalvétát vagy itatóspapírt teszünk, és időnként cseréljük. (1985)