FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÁLYHA
     (karbantartása)
 
*  Kályhánkat a fűtési idény végén, alapos tisztítás után gondosan vizsgáljuk meg, és ha a tűztér samottbélése kiégett, töredezett, a hibás részeket azonnal javítsuk ki, hogy a friss tűzálló bélés őszig jól megszáradjon.
*  Ha a kályha vas része (az erős tüzelés hatására) kiolvadt vagy megrepedt, illetve kisebb lyukak képződtek, a lyukakat, repedéseket ideiglenesen tömjük el vízüveges samottliszttel. Ha szükséges, kályhással javíttassuk meg vagy cseréljük le.
*  Cseréljük le a törött vagy elhasználódott kályhaalkatrészeket, ajtókat, rostélyt is. Csak olyan ajtókkal üzemeltessük tovább a kályhát, melyek jól záródnak, nem repedtek, a levegőszabályozó tolóka vagy forgótárcsa felfekvése kifogástalan, könnyen működtethető.
*  A kályhacsövekből a kormot csőtisztító kefével takarítsuk ki. Az elrozsdásodott, elvékonyodott, sérült kályhacsöveket újakkal pótoljuk.
*  A fűtőtest külső részét is hozzuk rendbe. A nem zománcozott kályhafelületeket keféljük le drótkefével, majd vonjuk be kályhafestékkel. Alkalmazhatunk grafitozást, vagy használhatunk tűzálló vaslakkot. A grafittartalmú fényesítő előnye, hogy az öntöttvas felületébe dörzsölve kitölti a pórusokat, eltünteti a foltokat, és bársonyos fényt ad a fűtőtestnek. Tűzálló!(1995)