FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KAMÉLIA
     (gondozása)
 
*  A kamélia csak akkor fejlődik, ha állandó körülményeket biztosítunk számára. Ellenkező esetben a bimbók lehullanak. Nem viseli el a hirtelen változásokat, a rendszertelen öntözést, a nagy meleget, a kevés fényt, a gyakori helyváltozásokat.
*  A növényt lakásban, a kertben vagy az erkélyen nevelhetjük. Májustól szeptember végéig tegyük félárnyékos, levegős, szélvédett helyre. A nyári időszakot a lakásban nehezen viseli el. Télen 15 C foknál melegebb helyen ne tartsuk, mert nem nyílnak ki a bimbók. Virágzás után helyezzük hűvös (6-10 C fokos) környezetbe, majd rakjuk ki a szabadba.
*  Júliusig bőven öntözzük esővízzel vagy lehűtött forralt vízzel. Augusztusban tartsuk szárazabban. A földlabdája azonban legyen mindig nedves. Télen, virágzásig ismét locsoljuk rendszeresen langyos vízzel. A bimbók megjelenésekor magasabb páratartalmat biztosítsunk a növény számára. A kerti talajt is öntözzük a környékén.
*  Humuszos, savanyú földet igényel. December és június között mészmentes műtrágyával tápoldatozzuk. A bimbók kialakulása után hagyjuk abba a trágyázást.
*  Csak akkor ültessük át nagyobb cserépbe, ha gyökerei már kitöltötték a cserepet. A növényt alakító metszéssel formálhatjuk. A téli fiatal hajtásokat távolítsuk el. A levágott ágakat tegyük vázába, sokáig a szoba dísze marad.
*  Dugvánnyal vagy bujtatással szaporíthatjuk késő nyáron. Szaporításuk házilag körülményes, nehezen oldható meg! (1995)