FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KANDALLÓ
     (fűtése)
 
*  A nyitott tűzterű kandallót lehetőleg száraz keményfával fűtsük. A száraz keményfa égése tökéletesebb, és a kandalló nagyobb hatásfokkal üzemeltethető. A keményfák közül a legjobb a bükkfa, tölgyfa, akácfa, kőrisfa, égerfa, és az összes gyümölcsfa. Puhafát (nyír, hárs, fenyő, nyár és jegenye) nem érdemes használni, mert gyorsan elég, sok a hamuja, és hamar kihűl a parazsuk.
*  Fatűzelésnél a kandalló elé mindig tegyünk hidegburkolatot, mivel a fa elégetése során szikrák és apró zsarátnokok pattanhatnak ki.
*  A kandallófát a tűztérnek megfelelően 30-60 cm hosszúságúra vágjuk. Száraz helyen tároljuk. Túlságosan ne szárítsuk ki!
*  Ha fával fűtünk, a fahamut nem kell eltávolítani fűtés után, hagyjuk a rostélyban. A rostélyt a fűtési szezon befejezésekor viszont takarítsuk ki. A hamu kiszedését megelőzően permetezzük le vízzel, hogy ne porozzon. A fémrostélyt alaposan keféljük le.
*  A kandalló fémrészeit mosószeres vízzel dörzsöljük át. A rézből készült rácsot szalmiákszeszes vízben mossuk le, töröljük szárazra és fényesítsük.
*  Külső részét az anyagától függően (márvány, tégla, csempe stb.) tisztítsuk mosószerrel, ecettel, vízzel. Előfordulhat, hogy a koromfoltot csak erős szálú súrolókefével tudjuk eltávolítani.(1995)
 
FIREPLACE
     (heating)