FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KARÁCSONYI KAKTUSZ
     (gondozása)
 
*  Nyáron a napsütést és a 18 C fokot, télen a világos, hűvös (15-16 C fok) helyet kedveli. Üvegezett verandára való növény. Ha ősszel nem tartjuk hűvös helyen, virágzása nem lesz megfelelő, sőt el is maradhat. A növényen csak alacsony hőmérsékleten alakulnak ki a bimbók.
*  Megjelenésük után a növényt újra meleg helyre kell tennünk, de ne költöztessük ide-oda, mert pozsgás levelei, bimbói nagyon érzékenyek, könnyen letörnek. A huzatot nem szereti!
*  Virágzáskor és nyáron bőségesen öntözzük, de soha ne álljon vízben. Szeptembertől a növény vízellátását fogjuk vissza, azonban ne hagyjuk kiszáradni a földjét. Öntözéshez lágy vizet használjunk! Nyáron tanácsos a növény leveleit rendszeresen vízzel permetezni.
*  A kaktuszt célszerű minden évben átültetni 2-3 cm-rel nagyobb cserépbe, tőzeges földkeverékbe. Ilyenkor távolítsuk el a satnyább hajtásokat. Ültetéskor a gyökereket ne bántsuk.
*  Szaporítása igen egyszerű. Virágzás után elegendő az előző évi hajtásokat leválasztani, majd néhány órai száradás után homok és tőzeg keverékbe ültetni.(1995)