FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÁVÉFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A textilanyagra került friss kávéfoltot könnyen eltávolíthatjuk langyos vízzel, ha kevés glicerint is adunk a vízhez. A tisztítás úgy is megoldható, hogy a szennyes részt meleg sós oldattal (egy liter víz, három evőkanál só) lemossuk. Gyakran az is segít, ha a foltot mosószerrel, többször átmosva, majd vízzel öblítve tisztítjuk.
*  Régebbi pecsétet tömény glicerinnel tüntethetünk el. Az anyag foltos részét gyengén dörzsöljük be vele, hagyjuk állni néhány percig, majd meleg vízzel öblítsük. Ha a folt makacs, forralatlan tejben vagy savóban áztassuk legalább egy napig, utána mossuk ki.
*  A gyapjúból a friss pecsétet kivehetjük, ha tömény konyhasóoldattal bedörzsöljük és utána meleg vízben jól öblítjük. Ha ez nem vezet eredményre, a foltot glicerinbe mártott rongydarabbal dörzsölve távolítsuk el.
*  Selymen keletkezett friss pecsétet szappanos vízzel mossuk ki.
*  A szőnyegre ömlött kávét azonnal itassuk fel, majd nedves ronggyal töröljük fel. A megmaradt foltot sós vagy ecetes vízzel dörzsöljük tisztára. Szükség esetén használjunk száraz sampont. (1985)