FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÁVÉDŐZŐ
     (karbantartása)
 
*  A szűrőt, kifolyócsövet, biztonsági szelepet használat előtt mindig tisztítsuk meg, mert eldugulás esetén főzéskor az egész készülék felrobbanhat. Ugyancsak robbanáshoz vezethet, ha a főzőt túlságosan finomra őrölt kávéval tömjük meg.
*   Ha főzés közben tapasztalunk rendellenességet, azonnal szüntessük meg a fűtést, és lehűlés után nyissuk ki a készüléket. Gőznyomás alatt lévő főző kinyitásával ne próbálkozzunk, mert a kiáramló forró gőz égést okozhat!
*  Ha a kávé nehezen és lassan jön ki, célszerű a szűrőt lecserélni. Valószínű, hogy a szűrő lyukai a vízből kicsapódó vízkő hatására eltömődtek.
*  A főző belső részeire is kiválhat a vízkő. Nehezen csöpög ki a kávé. Ezért fontos időnként az egész főzőt átmosni vízkő-eltávolító vegyszerrel. Vízkőoldó híján erős ecetet is beleönthetünk. Legalább egy napig hagyjuk állni, majd főzzük le, mint a kávét. Ezután tiszta vízzel többször mossuk át.
*  A tömítőgumit óvjuk a túlmelegedéstől. Ha a kávé kifolyt, azonnal szüntessük meg a főző melegítését. Növelhetjük a gumi élettartamát, ha minden főzés után eltávolítjuk róla és a vele érintkező fémfelületről az odatapadt kávészemcséket. Így elkerülhetjük, hogy azok a tömítésbe égjenek.
*  A főző alkatrészeit mindig eredetiekkel cseréljük, pótoljuk, mert csak ezzel garantálhatjuk a készülék biztonságos működését.(1995)