FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÉPKERET
     (tisztítása)
 
*  Fényezett képkeretet szalmiákszesszel kevert langyos vízzel moshatunk le puha ronggyal. Ez a légypiszkot is eltünteti.
*  A pácolt keretet ugyanígy mossuk, de a rongyot alaposan csavarjuk ki, nehogy csöpögjön belőle a nedvesség. Mindig töröljük szárazra! Végül a keretet finom viasszal vékonyan kenjük át, és puha kendővel addig dörzsöljük, míg fényes nem lesz.
*  Az aranyozott rámát előbb finom ecsettel portalanítsuk, majd denaturált szeszbe mártott, félbevágott hagymával kezeljük. Ne nyomjuk rá, ne dörzsöljük, csak érintgessük a hagymát. A folt, a piszok eltűnik. Puha ronggyal fényezzük. Sikeres lehet a keret a tisztítása burgonyával is. A légypiszkot borecetbe mártott és jól kinyomott fülpiszkáló pálcikával távolítsuk el.
*  A bronz, sárgaréz keretet tiszta, langyos vízbe mártott ruhával töröljük át, a vízbe 10 csepp szalmiákszeszt is tegyünk. Puha, tiszta ronggyal szárazra dörgöljük. A rézből készült keretet érdemes színtelen lakkal bevonni. Szép fénye hosszú ideig megmarad.
*  A műanyag keretet folyékony mosogatószeres oldattal mossuk tisztára.
*  Ha a képkeretben üveg van, denaturált szeszbe vagy ecetbe mártott ronggyal távolítsuk el a piszkot, majd töröljük szárazra. Vízzel ne mossuk, mert a nedvesség könnyen az üveg mögé szivároghat, s kárt tehet a képben.(1995)