FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KESZTYŰ
     (tisztítása)
 
*  A kesztyűt a kezünkre felhúzva tisztítsuk, utána sámfán szárítsuk, vagy tömjük ki újságpapírral. Ha megszáradt gyűrjük meg, hogy puha legyen.
*  Ha szarvasbőrből készült, langyos, szappanos vízben nyomkodva mossuk, majd öblítsük ki tiszta vízben, és kiterítve szárítsuk meg. A mosóvízbe tegyünk két kávéskanálnyi szalmiákszeszt is. Sohase használjunk vegyszereket vagy folttisztítót, mert a bőr elveszti eredeti színét és foltos lesz.
*  Fekete selyemkesztyűt denaturált szeszben áztassunk. Jól nyomkodjuk ki, kendőbe csavarva szárítsuk, és közöttük vasaljuk. Fehéret viszont gyengén sós, langyos, szappanos vízben mossunk ki. Mielőtt száradni tesszük, húzzuk fel a kezünkre. A majdnem szárazat kendőn vasaljuk át.
*  A gyapjúkesztyűt szappanból készített langyos oldatban nyomkodjuk, majd tegyük rövid időre tiszta öblítő vízbe is. Ezután csavarjuk törülközőbe, és a nedvességet nyomkodva távolítsuk el belőle. Kiterítve szárítsuk.
*  Ha a bőrkesztyű nem piszkos, nem foltos, felesleges kimosni. Elegendő terpentines ronggyal átdörzsölni és olívaolajjal áttörölni. Ha kesztyűnk pecsétes, áztassuk benzinben, majd mossuk át tiszta benzinben. A benzint itassuk fel száraz ruhával, a kesztyűt húzzuk a kezünkre, és szárítsuk meg a levegőn.(1995)