FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KLÍVIA
     (gondozása)
 
*  Fény- és hőigénye nem nagy. A túl meleget és a fagyponthoz közeli hőmérsékletet nem kedveli. A nagyon meleg helyen a virág fakó lesz, hidegben pedig későn kezd virágozni. A lakásban a keleti ablak körül van a legjobb helye. Erős napsütéstől levelei megsárgulnak.
*  A friss levegő iránti igénye nagy. Ezért hasznos lehet, ha nyárra a kertbe, félárnyékos helyre kitesszük szeptember elejéig. A cserepét süllyesszük a pereméig a talajba.
*  A klívia számára a legjobb a tápdús, könnyű, jó vízáteresztő talaj, mely állhat marhatrágya földből, tőzegből és nyírlevél komposztból. A növény nem szereti a nagy cserepet és a gyakori átültetést. Elég háromévenként áttenni másik cserépbe.
*  Nyáron bőven kell öntözni és kéthetente tápoldatozni. Nyugalmi időszakban azonban jelentősen csökkentsük a víz adagolását. A pihenési idő közel két hónapig tart. Általában októbertől kezdődik.
*  Szaporíthatjuk magról, de hosszadalmas. Magvetés után a növény csak 3-4 év múlva virágzik. A legegyszerűbb az anyanövényről leveles sarjat leválasztani.(1995)