FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÖHÖGÉS
     (kezelése)
 
*  Ha a nyákeltávolítás könnyen történik, a nyák könnyen „felszakad”, nincs semmi teendőnk, gyógyszerre nincs szükségünk. A tartós, megerőltető köhögésnél viszont már alkalmazhatunk köhögéscsillapítót, köptetőt. Ha a nyálkahártya-irritáció megszüntetése után is megmarad a köhögés, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz, alaposabb vizsgálatra van szükség.
*  A köhögés csillapítása nem feltétlenül szükséges. A köhögést legfeljebb éjszakára érdemes tablettával csillapítani, hogy éjszakai nyugalmunkat biztosítsuk. Egyébként a köhögés elfojtása meggátolja, hogy a vírust vagy más kórokozót tartalmazó köpetet kiürítsük. Különösen a csecsemők köhögését nem szabad elfojtani.
*  Ha száraz köhögés gyötör bennünket, gondoskodjunk arról, hogy a fűtött szoba levegője mindig nedves legyen. A páratartalom fokozására forraljunk lábasban vizet vagy nedves törülközőt tegyünk a fűtőtestre stb. Meleg időben kevésbé fontos a levegő nedvesítése.
*  A köhögés csillapítására és a köpetürítés elősegítésére hatásos szer az inhalálás. Erre a célra legjobb a hársfa- vagy fodormentatea használata. Száraz köhögés esetén a hagymatea is segít. Igyunk meg napi egy liter hagymateát.
*  Bevált régi gyógymód a zsíros borogatás. Ha éjszaka nem tudunk aludni, ezt alkalmazzuk. Egy darabka vászonanyagot kenjünk be disznózsírral, helyezzük a mellkasunkra, majd húzzunk föléje szűk pólót. (1995)