FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KONYHA
     (takarítása)
 
*  A konyha mindig legyen tiszta és rendezett, levegője friss, jól szellőztetett. A tiszta konyhában ne legyen ételszag és rovar (hangya, csótány, légy stb.).
*  Használat után naponta takarítsuk ki, a használt eszközöket tisztítsuk meg.
*  Külön gondot fordítsunk a mosogató tisztítására. A pultfelületeket tisztítószeres ruhával vagy szódabikarbónába mártott vizes törlőkendővel takarítsuk. Kerüljük a fehérítő hatású és karcoló tisztítószereket.
*  A konyhában ne végezzünk olyan munkát (ruhatisztítást, mosás, szárítás), mely a konyha kényes tisztaságát veszélyezteti.
*  A helyiségben ne tároljunk felesleges holmit, lomot. A szemetet csak lezárt szeméttartóban vagy edényben gyűjtsük, és minél gyakrabban ürítsük ki, mert tovább bomlik. A piszok a rovarlakók kedvelt tanyája.
*  Semminemű élelmiszert letakaratlanul ne hagyjunk, amit lehet, a hűtőszekrényben, ill. a kamrában tároljuk.
*  Használt edény a konyhában mosatlanul ne álljon, étkezés után mindig igyekezzünk elmosogatni. Minden alkalommal tisztítsuk meg a tűzhelyet és a mosogatót is. Ne feledkezzünk meg a lefolyóról sem. Alkalmanként célszerű lemosni a munkapadot (pultot) fertőtlenítő hatású tisztítószerrel.
*  Legalább hetente egyszer rendezzünk a konyhában alapos nagytakarítást. Ilyenkor mossuk le a csempéket, a bútorokat, a padlót fertőtlenítő hatású szerrel.(2002)