FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÖRÖM
     (lakkozása)
 
*  A lakkozást gondos manikűrözés előzze meg. Ha nem készül manikűr, akkor először maradéktalanul távolítsuk el a régi lakkot. Ezután a reszelővel igazítsuk ki körmeinket, majd mossunk kezet, és töröljük szárazra. Vegyük figyelembe, hogy a lakk csak teljesen száraz és zsírtalanított körömre tapad!
*  A munka megkezdése előtt mindig ellenőrizzük a lakk állagát. Ha kisé sűrű, meleg vízben felmelegítve hígítsuk. A túl sűrűt pedig néhány csepp hígítóval oldjuk fel. Lakklemosót hígításra ne használjunk, mert a felkent festék felhólyagosodik!
*  Alapozzunk körömerősítő lakkal, amely növeli a színezőlakk tapadását, megakadályozza elszíneződését. Utána két rétegben kenjük fel a fedőlakkot. A fedő lakk harmonizáljon öltözékünkkel, rúzsunkkal, szemfestékünkkel.
*  A lakkozást a köröm hegyének bekenésével kezdjük. A lakkréteg itt kopik a leggyorsabban. Ezután kenjünk egy csíkot a köröm közepére, majd lakkozzuk be a teljes felületet. Ha ráfolyik a festék a bőrre, távolítsuk el.
*  A rétegek felhordása mindig vékonyan történjen, mert a túl vastag lakk nehezen szárad, és könnyen leválik a körömről. Vigyázzunk, hogy a lakkrétegek csak akkor kerüljenek fel az előzőkre, hogyha azok már megszáradtak. Ellenkező esetben buborékok keletkezhetnek a két lakkréteg között.
*  A lakkozást körömerősítő felvitelével fejezzük be. Ez a réteg hosszú időre megvédi a lakkozást, de a szárítást is meggyorsítja.
*  A lakk eltávolítására csak jó minőségű lakklemosót használjunk, amelyik nem szárít, nem tartalmaz káros anyagokat. A lemosáshoz oldóval nedvesítsünk meg egy kis vattát, nyomjuk a körömre, majd töröljük le. Soha ne dörzsöljük a lakkot! Árt a körömnek.
*  A végére hagyjuk a körömlakkos üveg tisztítását. A menetes nyílást papírkendővel töröljük körbe, hogy ne ragadjon, majd kenjük be az üveg száját vazelinnal, és zárjuk rá a kupakot.