FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÖRÖM
     (ápolása)
 
*  Körmeink legyenek mindig tiszták és ápoltak. A köröm alatti részt rendszeresen tisztítsuk ki szappanos vízzel és körömkefével. Ne használjunk durva kefét és éles eszközöket, mert a körömágy megsérülhet és könnyen fertőződhet.
*  A körömlemezt is rendszeresen nyírjuk le hajlított körömvágó ollóval mandula alakúra. Ne ragaszkodjunk a túl hosszú körömhöz. A lábkörmöket rövidre és szélesre vágjuk. A köröm sarkait sohase vágjuk mélyen, mert megsérülhet a körömágy. Ha reszeljük, mindig a külső szélétől haladjunk a közepe felé.
*  A körömlemezre nőtt elszarusodott bőrrészt ne vágjuk körül, hanem áztatás vagy kézmosás után megfelelő tompa eszközzel nyomkodjuk vissza, hogy a világos félhold-rész jól látszódjék. Körülnyírással a bőr könnyen megsérülhet és elfertőződhet.
*  Ha a bőr sérült, repedezett, ne tépdessük, ne rágjuk le az apró bőrmaradványokat, hanem vágjuk le bőrnyíró ollóval. Vigyázzunk, mert ha a bőr beszakad vagy túl nagyot vágunk le, fájdalmas, fertőzött sebek keletkezhetnek.
*  Kerüljük a körömlemez túlzott kiszáradását. A kiszáradásra, töredezésre hajlamos körmöket naponta fürdessük olajfürdőben, éjszakára pedig kenjük be zsíros krémmel.(1995)