FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÖRÖMGOMBA
     (megelőzése)
 
*  A körömgombásodásnál a legfontosabb a megelőzés, a fertőzés korai felismerése és kezelése. A legkisebb gyanú (körmünk sárgás, homályos stb.) esetén is minél hamarabb forduljunk orvoshoz. A fertőzést orvos nélkül ne kezeljük, mert a házi gyógyítás káros is lehet!
*  A fertőzést megelőzhetjük, ha minden fürdés vagy lábmosás után szárazra töröljük és behintőporozzuk lábfejünket, talpunkat és a lábujjközöket; uszodában, közös fürdőben saját papucsot viselünk, és csak a saját törölközőnket használjuk; otthon a fürdőszoba gumiszőnyegét, a fürdőkádat időnként hypóval fertőtlenítjük.
*  Csökkenthetjük a fertőzés veszélyét azzal is, hogy cipőinket rendszeresen gombaellenes fertőtlenítő szerrel kezeljük, gumicsizmát csak akkor hordunk, ha feltétlenül szükséges, és csak pamut zokniban (harisnyában) járunk, a törölközőket, harisnyákat, zoknikat magas hőmérsékleten mossuk, vasaljuk.
*  Ha megfertőződtünk, orvosi utasítás szerint végezzük a külső (lakkok, ecsetelők, kenőcsök) és belső (tabletták, kapszulák) kezelést. Vegyük tudomásul, hogy a körömgomba önmagától soha nem gyógyul meg, a gyógyulás pedig csak akkor lesz sikeres, ha a fertőzés forrását is megszüntetjük. Ez azonban nem mindig jelenti a végleges gyógyulást, mert a visszafertőződés veszélye igen nagy. (1995)