FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÖSZÖNÉS
     (illemtana)
 
*  Ne várjunk arra, amíg a másik ember köszön előre. Mindig igyekezzünk előre köszönni. Elfogadott illemszabály, hogy a férfi a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek köszön. Az is szabály, hogy ha valahová belépünk, mi köszönünk elsőnek.
*  Ha együtt megyünk valakivel és az illetőnek köszönnek, az üdvözlést nekünk is viszonoznunk illik, még akkor is, ha nem ismerjük a harmadik személyt. Köszönést elmulasztani vagy nem viszonozni a legnagyobb illetlenség.
*  A köszönésnél a távolságot is be kell tartanunk. Nem illik túl messziről köszönni. A távoli köszönés fejbiccentéssel és kisebb meghajlással történhet. Ha kalapban vagyunk, a kalapunkat is emeljük meg.
*  Ha a köszönéshez megállunk és kezet fogunk, akkor a kézfogást mindig az kezdeményezheti, akinek előre köszönünk. Ilyenkor meg kell várnunk, amíg kezet nyújtanak! Kéznyújtás figyelmen kívül hagyása, a kézfogás el nem fogadása nagyfokú illetlenség. Nőknek viszont sohase nyújtsunk előre kezet.
*  Kezet is csókolhatunk, bár ma már nem divat. Ha azonban társaságban egy nővendégnek kezet csókoltunk, ezt a többieknél sem mulaszthatjuk el. A kézcsók elől elrántani a kezünket illetlenség.
*  Köszönéskor különböző szövegből válogathatunk, de bizonyos szabályokat be kell tartanunk. Kezét csókolom-mal csak nőknek, vagy nagyon idős embereknek köszönjünk. Szervusz-szal csak azt üdvözöljük, akivel tegező viszonyban vagyunk.
*  Idegeneknek csak indokolt esetben köszönjünk. Ilyen lehet, ha érdeklődünk valami iránt, ha segítséget kérünk.(1995)