FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KÖTÖTTÁRU
     (mosása)
 
*  Legjobb, ha kézzel mossuk, és többszöri nyomkodással préseljük ki belőle a piszkot. Legalább háromszor öblítsük langyos vízben, majd a tisztára mosott anyagot óvatosan csavarjuk törölközőbe, hogy a maradék víz is eltűnjön. Utána száraz törülközőre fektetve húzogassuk eredeti alakjára. Sohase dörzsöljük, csavarjuk. A műszálas holmikat mosás után nyomogatni se kell, a víz ugyanis igen gyorsan kicsurog belőlük.
*  A mosásához különleges vagy speciális mosószert használjunk. Teljesen oldjuk fel langyos vízben, mielőtt a ruhákat betennénk. Az öblítővíz a mosóvízzel mindig azonos hőmérsékletű legyen, mert különben a kötött holmik elvesztik formájukat.
*  Ha az öblítővízhez egy kevés (egy-két kanál) glicerint adunk, a kötött holmi nem megy össze, puha lesz, és nem irritálja a bőrt. Ha pedig az utolsó öblítővízhez egy pohár 10 %-os ecetet is hozzáöntünk, az anyag kevésbé nyúlik meg, rugalmas marad.
*  A holmikat csak fektetve szárítsuk, ne tegyük vállfára, mert felakasztva megnyúlnak, deformálódnak. Ne szárítsuk napon vagy tűzhely, radiátor közvetlen közelében. Ha lehet, mellőzzük a vasalást is. (1995)