FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KRÓKUSZ
     (ültetése)
 
*  Mivel lombfakadás előtt virágzik, ültethetjük bokrok, fák alá, de jól mutat a sziklakertben, a kerti utak mellett is. Nagyon hatásos csoportokban a gyep közé ültetve. Napos vagy félárnyékos helyen érzi magát a legjobban. Lehetőleg olyan helyet válasszunk számára, ahol több évig virágozhat.
*  Általában minden kerti talajban jól fejlődik, de leginkább a humuszos, mélyebben megművelt talajt szereti. Ha nagyon sovány, trágyával vagy komposzttal kell gazdagítani. A száraz talajt a fejlődési időszakban ajánlatos öntözni.
*  A hagymagumókat leghelyesebb ősszel elültetni. Előtte a talajt gondosan készítsük elő, mélyen ássuk fel, dolgozzunk be érett komposztot. A hagymákat homokos földben 6-7 cm, más talajon 4-5 cm mélyre duggassuk. Télen a talaját lazán takarjuk le, mert az erős hidegben kifagy.
*  Ha gyepfelületbe ültetjük, akkor egy-egy csoportba legalább 10-15 hagymát helyezzünk el. Az ültetés helyén emeljük ki a gyeptéglákat, az alatta lévő földet lazítsuk fel, majd töltsük fel a gödröt komposzttal, és duggassuk be a hagymagumókat. A fű első nyírását azonban csak a hagymák visszahúzódása után végezhetjük!
*  Szaporításra a sarjhagymákat használhatjuk. A hagymákat a levelek sárgulása után szedjük fel, s őszig száraz, hűvös helyen tároljuk.1985.