FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KRÓM
     (tisztítása)
 
*  A krómozott tárgyakat elegendő nedves puha ruhával letisztítani, és száraz ronggyal fényesre törölni. Ha a felületek nagyon szennyezettek, meleg szappanos vízzel mossuk le, vagy dörgöljük kicsavart citromhéjjal. A makacs foltokat szódabikarbóna meleg oldatával tisztítsuk le. Ha nehezen férünk a krómfelülethez, használjunk fogkefét.
*  A zsíros szennyeződést mosogatószerrel vagy paraffinnal nedvesített ruhával, enyhe dörzsöléssel távolítsuk el, a ráégett zsírt pedig iszapolt krétával vagy sziksóval szedjük le.
*  Ha a lemosott tárgy foltos marad, töröljük át alkoholos ronggyal. A króm sima és csillogó lesz, ha szalmiákszeszes kendővel átdörzsöljük.
*  A krómozott csapról a vízkövet ecettel vagy citrommal moshatjuk le. A lerakódásokat először oldjuk fel, majd dörzsöljük le és mossuk tisztára, végül száraz puha ronggyal töröljük szárazra.
*  Krómot erős tisztítószerrel ne kezeljünk, mert elveszti fényességét és foltos lesz. Ne használjunk mosószódát se. A sóval is csínján bánjunk, mert karcol.(1985)