FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KROTON
     (gondozása)
 
*  A kroton (Codiaeum) örökzöld, tarka levelű cserje. Hazájában több meter magasra megnő. Kelet-India és a Szunda-szigeteken honos.
*  Magas hőmérséklet, sok pára, bőséges fény hatására színeződnek legszebben a levelei. Ezért a lakásban világos, de a tűző naptól védett helyre tegyük. Legjobb a keleti fekvésű ablak előtt tartani. Így csak reggeli napot kap. Az erős napsugárzás a fiatal leveleken égési foltokat okozhat.
*  A szoba hőmérséklete egész évben egyenletes, 20-22 C fok körüli legyen. Ilyenkor a párásítást a levelek permetezésével fokozhatjuk. A permetezéshez langyos esővizet vagy forralt vizet használjunk.
*  Tavasztól őszig bővebben, a téli időszakban mérsékelten öntözzük. Ebben az időszakban kéthetenként tápoldatozzuk. A cserepes növényt érdemes nedves kavicsokra helyezni. A levegő párásabb lesz körülötte.
*  Csak akkor ültessük át, ha a gyökerek a cserépben lévő földlabdát teljesen behálózták. Átültetéshez lombföld, komposztföld, tőzeg, valamint folyami homok keverékét használjuk. Átültetés után a növényt tanácsos árnyékolni, és néhány napig melegen tartani.
*  Szaporíthatjuk dugványról folyami homok és savanyú tőzeg keverékében, de gyökereztethetjük meleg vízben is.1985.