FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
KUTYA
     (öregség)
 
*  A kutyák is korosodnak és megváltoznak. Az idős kutyára több figyelmet kell fordítanunk és türelmesebbnek kell lennünk vele. Az öregedő kutya nagyobb szeretetet és gondoskodást is igényel. Figyelembe kell vennünk, hogy kutyánk korosodásával megváltozik anatómiája, viselkedése.
*  Az idős kutya különleges, az eddigiektől eltérő bánásmódra és nyugodt életre van szüksége. Kutyánkra ne erőltessünk rá semmit, amit nem szívesen csinál.
*  Rendszeres vizsgálatokon kell átesnie. Ha nincsen különösebb baja, a védőoltás jó alkalom, hogy az állatorvos a kutya minden fontos szervét (bőrét, szívét, veséjét és a máját) megvizsgálja, megfelelően működik-e.
*  Meg kell változtatnunk kedvenceink táplálását is, mert életét elsősorban helyes táplálással tudjuk meghosszabbítani. Fontos, hogy a kutyát ne etessük agyon, mert a túltáplálás rövidíti a kutya élettartamát.
*  Ebben korban a kutyának több A-, D-, E- és főleg B-vitamint adjunk, és csökkentsük tápláléka szénhidrát-, ill. zsírtartalmát. Egyúttal gondoskodjunk több kalciumról és foszforról, hogy a csontozatot karbantartsuk.
*  Annak ellenére, hogy kutyánk kevesebbet mozog, a rendszeres mozgást biztosítani kell, mert ezáltal javul a vérkeringése és a szervezet oxigénellátása. Idős korban azonban ne vigyük ki sétálni nagy hidegben, forróságban, mert már kevésbé tud alkalmazkodni az időjárási változásokhoz.
*  Mivel a kutya ebben a korban már többet fekszik, gondoskodjunk megfelelő fekvőhelyről. Legyen száraz, tiszta, jól kipárnázott. Úgy alakítsuk ki, hogy a kutya számára tökéletesen biztosítsa a teljes nyugalmat.