FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
LÁBÁPOLÁS
     (egyszerűen)
 
*  Télen, nyáron naponta mossunk lábat szappannal, és lábápoló krémmel kenjük be lábfejünket. Naponta húzzunk friss harisnyát. Csak olyan cipőt viseljünk, amely valóban illik a lábunkra. Fölöslegesen ne gyötörjük lábainkat.
*  A köröm hosszát hetente egyszer vágjuk rövidre, szögletesre. A sarkokat ne vágjuk ki, csak körömreszelővel igazítsuk ki, formázzuk. Így a köröm nem fog benőni a húsba.
*  A napi lábmosás mellett hetenként legalább egyszer vegyünk lábfürdőt is. Az első és legfontosabb teendő, hogy alaposan áztassuk ki a lábfejet. A langyos áztató vízbe tegyünk sót, illóolajat, gyógynövénykivonatot.
*  Az esti lábfürdő különösen frissítő hatású, egész testünket felfrissíti. Nyári melegben a néhány perces hűvös lábvíz is üdítő lehet. Nyirkos vagy enyhén izzadó lábra azonban csak langyos lábfürdőt alkalmazzunk.
*  Jót tesz a fáradság feloldására a váltogatott hőfokú lábfürdő. A fürdő ne tartson negyedóránál tovább, és mindig forró vízzel kezdjük, és hideggel végezzük. A hideg fürdő csak néhány másodperces legyen.
*  Minden lábfürdő után gondosan töröljük meg a lábunkat, majd habkővel, reszelővel, vagy dörzskefével távolítsuk el a kemény, érdes hámréteget. Ezután jól masszírozzuk meg a lábfejet a lábhegytől a bokáig. végezetül a lábakat kenjük be bőrtápláló krémmel.(1995)