FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
LÁBIZZADÁS
     (megelőzése)
 
*  A lábizzadás természetes folyamat, de a túlzott mértékű izzadást kezelni kell. Elsősorban a kiváltó okokat kell megszüntetni, és kezelni kell a tüneteket is. Ne hagyjuk elfajulni a jelenséget, mert az akár lábgombához is vezethet. Csak akkor fog normalizálódni az izzadság kiválasztás, ha feltárjuk és elhárítjuk az alapbajt.
*  Vegyük figyelembe, hogy a kellemetlen panaszok elsősorban a nem megfelelő lábbeli viselésének, vagy a hiányos lábápolásnak a következménye. Ezért lehetőleg az évszaknak megfelelő bőrcipőt viseljünk. Ügyeljünk arra, hogy jól szellőzzön. Mellőzzük a műbőr felsőrészes vagy béléses lábbelit, mert ezek a gombás fertőzés melegágyai.
*  Gumicsizma, sportcipő is csak addig legyen a lábon, amíg feltétlenül szükséges. Sportcipőhöz pedig okvetlenül vegyünk fel zoknit! Csakis pamutból készült zoknit hordjunk, lehetőleg napközben is cseréljük.
*  Enyhíthető a lábizzadás, ha naponta lábfürdőt veszünk, az áztató vízbe tölgyfakéreg és zsályalevél főzetét keverjük (l liter víz, l0 dkg tölgyfakéreg, 5 dkg zsályalevél). A láb szárazra törlése után a talpat és a lábujjak közét ajánlatos lábpúderrel behinteni.
*  Ha az izzadás nagyfokú, a mindennapos lábfürdő után tanácsos a lábat 1-2 %-os szalicilsavval vagy bórsavval bedörzsölni, majd lábhintőporral beszórni. Hetente kétszer-háromszor formalint is használhatunk. A formalinra érzékenyek kerüljék ezt a szert, mert ekcémát okozhat.
*  Idegen helyen, főleg fürdőben, uszodában csak saját papucsot viseljünk, és ne használjunk közös törülközőt sem.
*  Ha megfertőződtünk bőrgombával, és megjelentek az első jelei (hólyagok), okvetlenül forduljunk orvoshoz. A bőrgombásodást ne kezeljük magunk. (1995)