FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
LÁNDZSARÓZSA
     (gondozása)
 
*  Világos helyen érzi jól magát. A közvetlen napsütést nem kedveli. Nyáron, a növekedési időszakban 20 C fok körüli hőmérsékletet biztosítsunk neki. A nyugalmi időszakban a 15 C fok is elegendő.
*  Öntözéshez szobahőmérsékletű, lágy vizet használjunk. Töltsük fel vízzel a levélrózsa közepén levő „ciszternát”, és tartsuk nedvesen a földet. Nyugalmi időszakban ne legyen víz a ciszternában, csak a cserép földjét öntözzük. Vigyázzunk a túlöntözéssel! A növekedési időszakban hetenként egyszer tápoldatot is tegyünk az öntözővízbe. Nyáron permetezzük a leveleket.
*  Ha a növény szépen fejlődik, de nem virágzik, valószínűleg kevés fényt kap. Tegyük világos helyre. Ha a virágzat elszíneződik, a hőmérséklet túl alacsony. A túl magas hőmérsékleten a növény levelei megbarnulnak.
*  Virágzáskor a levélrózsa tövében új növény fejlődik. Ha a sarj már néhány hónapos, és legalább fele akkora mint az anyanövény, gyökérrel együtt leválaszthatjuk, és tőzeges földbe ültethetjük. Gyökeresedésig tartsuk meleg helyen.
*  Ha a növény elvirágzott, vágjuk le az elvirágzott régi levélrózsákat.(1995)