FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
LEVEGŐNYOMÁS
     (beállítása)
 
*  A gumiabroncsokat mindig az előírt levegőnyomással üzemeltessük. A légnyomást akkor is mérjük meg havonta, ha az abroncsok látszólag nem puhák. Feltétlenül ellenőrizzük a nyomást, ha valamelyik gumi laposabb, vagy ha úgy érezzük, hogy félrehúz a kormány. A nyomást mindig hideg állapotban mérjük, különben pontatlan értéket kapunk.
*   Az előírt nyomásértékeket fúvatással állítsuk be. Soha ne fúvassuk túl az abroncsokat, mert úgy a kerék kisebb felületen fekszik fel az úton, tapadása rosszabb, a futófelület középen jobban kopik. Kisebb nyomással se közlekedjünk, mert ilyenkor a gumiabroncs külső szélei kopnak jobban, a szövetváz könnyen roncsolódik.
*  Ha gépkocsinkat erősebben terheljük, vagy tartósan közlekedünk autópályán, a levegőnyomást egy-két tizeddel az előírt érték fölé növeljük.
*  A légnyomást mindig nyomásmérővel mérjük. Nyomásmérőnket időnként célszerű ellenőrizni egy megbízható másikkal összehasonlítva, mert lehetnek eltérések!
*  Havonta legalább egyszer ellenőrizni kell a pótkereket is. A levegőnyomás értéke néhány tizeddel legyen magasabb az előírtaknál. (1995)