FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
LEVELEZÉS
     (illemtana)
 
*  A hagyományos levelezés fontos illemszabálya, hogy a kapott levélre válaszolni kell. De levelet csak indokolt esetben írjunk. Felesleges levelezni azzal, akivel gyakran találkozunk, és könnyen elérhető telefonon is.
*  Vannak helyzetek viszont, amikor illik levelet írni. Ilyenek lehetnek a különleges események: házasságkötés, ezüst- aranylakodalom, gyermek születése, haláleset.
*  Levelezéshez levélpapírt vagy tiszta papírt illik használni. Írásunk olvasható legyen. Az igazi levelet kézzel írjuk, de elfogadható a gépelt szöveg is. Hivatalos levelet csak géppel írjunk.
*  Levelünkön legyen dátum és aláírás. Aláírásnál a teljes nevet tüntessük fel. Családon belül, barátoknak és közeli ismerősöknek keresztnévvel is küldhetünk levelet.
*  A levelet megszólítással kezdjük! A legegyszerűbb megszólítás a „tisztelt” vagy a „kedves”. A családtagok, barátok megszólítása lehet „drága” is. A szöveget üdvözlettel vagy tisztelettel zárjuk. Udvariasabb forma, ha levelünket baráti vagy szívélyes üdvözlettel fejezzük be.
*  A postai küldeményünkre mindig ragasszunk megfelelő értékű bélyeget. Az előírtnál kevesebb értékű bélyeggel levelet küldeni nagyfokú illetlenség.
*  Levelezőlapon, képeslapon nem illik levelezni. Azok csak rövid üzenetek, értesítések közlésére szolgálnak.(1995)