FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
LÓSZŐR
     (tisztítása)
 
*  A vágott lószőrt sohase tisztítsuk forró vízzel, mert megfosztjuk minden értékes tulajdonságától, és így tönkremegy. A hideg vizes mosás is árt a lószőrnek, mert elveszti rugalmasságát és göndörségét. Ezért legjobb szárazon tisztítani!
*  A matracból kiszedett lószőrt is csak szárazon szabad tisztítani. A kibontott lószőrt először szálanként kézzel húzogassuk ki. A kihúzogatás által a lószőr fellazul, újból rugalmas lesz, és megszabadul minden portól és piszoktól. Ha a lószőr nagyon piszkos, akkor a műveletet ismételjük meg. Alapos munka után évekig tiszta marad ez az értékes anyag.
*  A lószőrből készült haj-, ruha- és bútorkeféket sohase tisztogassuk vízzel. Elegendő időnként szárazon vasfésűvel átfésülni. A vasfésűt minden egyes húzás után töröljük át.
*  A nagyon piszkos, zsíros lószőrkeféket benzinben vagy szalmiákszeszes (egy liter víz, két evőkanál szalmiákszesz) vízben mossuk ki. Alaposan öblítsük, és szárítsuk meg. Tűző napra, forró kályha mellé ne tegyük, mert tönkremegy.
*  A szőrkefék ecetes vizes áztatás után visszanyerik rugalmasságukat. Ezért a gyakrabban használt keféket érdemes időnként ecetes vízben áztatni. Ha viszont megpuhult a kefe sörtéje, mártsuk tömény timsóoldatba, újra megkeménykedik. (1995)