FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MACSKAALOM
     (szagtalanítása)
 
*  Macskaalomnak csak olyan anyagokat érdemes használni, amelyek jó nedvszívók és könnyen elnyelik a kellemetlen szagokat. Legjobb az ásványi alom. De nem rossz a tiszta homok és a faforgács sem.
*  Fontos, hogy a macskaalomnak jó helyet találjunk a lakásban. Tartója legalább akkora legyen, hogy a macska kényelmesen elférjen benne.
*  Az almot úgy kell kialakítani, hogy minden igényt kielégítsen. Először mindig a szagtalanító réteget helyezzük el a tartóba, majd legalább 5 cm vastagságban terítsük rá a macskaalmot. Kevésbé lesz csípős szagú az alom, ha aljára vékonyan sima hintőport szórunk. A hintőpor helyett tehetünk szódabikarbónát is.
*  A szagot csökkenthetjük azzal is, hogy az almot minden egyes használat után gyorsan kitisztítjuk, az állat piszkát kislapáttal eltávolítjuk. A kiszedett alom mennyiségét pedig újjal pótoljuk. Ha az alom teljesen elpiszkolódott, cseréljük ki teljesen. Havonta egyszer fertőtlenítsük.
*  Ha a gyakori tisztítás ellenére zavar bennünket az alom kellemetlen szaga, vásároljunk ún. macskaalom szagsemlegesítő spray-t.(1995)