FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MÁRVÁNY
     (tisztítása)
 
*  A márvány alig igényel ápolást. Elegendő, ha rendszeresen letöröljük enyhén nedves mosószeres ronggyal. Utána száraz, tiszta, puha ruhával töröljük át.Fényesítsük. Ha a polírozás kifogástalan, a márvány sokáig megtartja fényét.
*  A zsír- és olajfoltokat alkohollal, acetonnal vagy benzinnel tüntethetjük el. A letisztított felületet nedves ruhával töröljük le, és fényesítsük. Tisztításhoz csak annyi vizet használjunk, amennyi szükséges. A márványt súrolóporral sohase tisztítsuk!
*  Az ismeretlen pecsétet citromlével vagy ecettel is hatásosan kezelhetjük, de a felkent anyagot csak rövid ideig hagyjuk a felületen, mert a sav károsítja a márványt.
*  Kisebb foltok eltávolítására a legegyszerűbb megoldás, ha víz és szódabikarbóna keverékét hordjuk fel a foltra, majd néhány perc múlva langyos vízzel lemossuk, és szárazra töröljük.
*  Ha a márványfelület megkopott és matt lett, tanácsos viaszos posztóval átdörzsölni. Visszanyeri eredeti fényét. Egyébként is a rendszeresen használt márványpadlót célszerű évenként felpasztázni.(1985)