FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MELLVIZSGÁLAT
     (otthon)
 
*  Ha közel járunk a 30. évhez, feltétlenül kezdjük meg emlőnk önvizsgálatát, hogy idejében védekezhessünk az emlődaganat ellen. A korai felismerés esetén a betegség sikeresen gyógyítható. Ezért legalább havonta egyszer gondosan ellenőrizzük melleinket.
*  Az önvizsgálat ideális időpontja a menstruáció befejeződése utáni második-harmadik nap. Ilyenkor a mell kevésbé van megduzzadva és kevésbé érzékeny, könnyebben észrevehető az elváltozás.
*  A vizsgálatot álló helyzetben tükör előtt kezdjük. Lógassuk le lazán karjainkat, majd emeljük fel fejünk fölé. Közben vizsgáljuk meg, nincs-e alakváltozás, duzzanat, új behúzódás a bőrön vagy a mellbimbón.
*  Tegyük síkossá a bőrt, és finom mozdulatokkal tapogassuk végig mindkét mellünket, majd folytassuk a mellbimbók körbetapogatásával a bimbóudvaron belül. Ezután feküdjünk hanyatt, és melleinket így is vizsgáljuk meg. A vizsgálat terjedjen ki az egész mellre, a mell feletti területekre, különösen a hónalj környékére.
*  Ha csomót, duzzanatot, elváltozást tapasztalunk, vagy a mellbimbóból váladék szivárog, haladéktalanul forduljunk orvoshoz.(1995)