FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MÉSZKÉNLÉ
     (készítése)
 
*  A mészkénlevet jól használhatjuk biológiai művelésű kertben, mivel természetes anyagokból készül. Kitűnően pusztíthatók vele a gombabetegségek és a kártevők.
*  A mészkénlevet égetett mészből és kénporból házilag, főzéssel állítjuk elő. Csak zománcozott vagy vasüstben főzhető és csak műanyag vagy sárgaréz permetezővel permetezhetünk vele, mivel megtámadja a vörösrezet.
*  A főzéshez 2 súlyrész ként, 1,1 súlyrész égetett meszet és 10 súlyrész vizet használjunk. A főzés 40-50 percig történik. A munkát legjobb a szabadban végezni. Az elkészült törzsoldat vöröses kávébarna színű.
*  A tömény mészkénlé csak megfelelő hígítással használható. Az elkészült törzsoldatot néhány óra múlva szűrjük le, azután fokmérővel határozzuk meg a töménységét.
*  A friss mészkénlé oldatot még aznap fel kell használni, mert a levegőn bomlik, és a belőle készített permetlé perzsel. Néhány napig eltarthatjuk, ha a tetejére vékony rétegben olajat öntünk.
*  A hígítást mindig pontosan végezzük, mert a túl tömény oldat perzsel. Télen töményebb szert használjunk. Nyáron erősen hígítsuk.
*  Ha mészkénlével dolgozunk, használjunk védőfelszerelést!(1995)