FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MOZAIKPADLÓ
     (lerakása)
 
*  A mozaikpadló kiválasztásánál ügyeljünk a mintázatra. A nagy minták csökkentik, a kis minták növelik a teret.
*  Csak egyenletes, sima, száraz és pormentes aljzatra rakjuk le a padlót. Ezért az aljzat elkészítésére kellő figyelmet kell fordítanunk.
*  Az előkészített aljzatra a ragasztót fogazott simítólemezzel hordjuk fel. A parkettaelemeket úgy helyezzük a ragasztóba, hogy a hátoldaluk teljesen belefeküdjön. Minden lerakott mozaikot enyhe ütésekkel igazítsunk helyre. Az elemek csapolással illeszkednek egymáshoz.
*  A parketta lerakása előtt pontosan határozzuk meg és mérjük ki a táblák elhelyezését, a minták fekvését. A falaktól mindig hagyjunk 1-1,5 cm távolságot, hogy legyen hely az anyag tágulására.
*  A lerakott mozaikokat össze kell csiszolni. A csiszolást parkettacsiszolóval, a széleket sarokcsiszolóval végezzük. Csiszolás előtt a ragasztást legalább két napig hagyjuk száradni.
*  Ha megfelelően illesztettük össze az elemeket, akkor fugázásra nincs szükség, legfeljebb csak kisebb javításokat kell elvégeznünk. A nagyobb hézagok esetében tömítésre is szükség lehet. A tömítőanyagot kittoldat és csiszolópor keverékével állíthatjuk elő, melyet acélsimítóval hordunk fel.
*  A tökéletesen portalanított felületet alapozó és fedőlakkal védjünk. A fedőlakkot 2-3 rétegben vigyük fel a teljes felületre.(1995)