FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MULCS
     (talajtakarásra)
 
*  A mulcs olcsó és egyszerű talajtakaró, amivel ágyásokat, kerti utakat lehet részben vagy egészben beteríteni. Átengedi a levegőt és a nedvességet, viszont távol tartja a gyomokat, védi a talajt a kiszáradástól.
*  A mulcsozásra legjobb az aprított fakéreg. Szóba jöhet még az olcsóbb érett, részben lebomlott fareszelék, háncs is. A díszkertekben jól használható az apró kavics, esetleg a zúzalék és a gyöngykavics is.
*  A gyomok visszaszorítására leghatékonyabb a szerves eredetű mulcs: szalma, lekaszált fű, komposzt, fakéreg. Legalább tíz centiméter vastagságban kell elterítenünk a mulcsanyagot, hogy visszaszorítsuk a gyomot. De előtte a talaj mindig lazítsuk fel és gyomtalanítsuk. Esős vidéken csak vékony (kb. 3 cm) rétegben mulcsozzunk!
*  Ha dekoratív célra használunk mulcsot, legjobb a különböző színű és méretű fenyőkéreg. Kombinálhatjuk színes vagy fehér kővel is. Először mindig a kisebb darabokat terítsük szét, a nagyobb méretűek kerüljenek a felszínre.
*  A kéregmulcs hátránya, hogy idővel a felszíne elveszti színét, az alsó rétege pedig bomlásnak indul. Emiatt két-három évenként cserélni vagy frissíteni kell.(1995)