FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
MUSKÁTLI
     (nevelése)
 
*  Bőségesen virágzik, ha a lakásban (ládákban, cserépben), a kertben napos helyen neveljük és rendszeresen tápoldatozzuk. Árnyékos helyen viszont nem érzi jól magát, megnyúlik, megszűnik a virágképződése.
*  A muskátli nem igényel különleges talajt. Kertben megfelel neki a komposztfölddel kevert kerti talaj, a ládákba és a cserépbe viszont érett komposztföldet tegyünk, kevés homokkal keverve.
*  A fejlődés időszakában rendszeresen öntözzük, de sohase locsoljuk túl a növényt. Vigyázzunk, hogy a cserépben ne legyen pangó víz. Csak akkor adjunk vizet a virágnak, amikor a talaj felső része már kissé porhanyóssá válik. Augusztus végéig hetenként tápoldatozzunk.
*  A muskátlit 10-12 C fokon, világos helyen teleltessük. Hidegebb környezetben a levelek elszíneződnek. A kertbe vagy a ládába a növényt május második felében ültessük ki. Ilyenkor már elmúlnak az éjjeli fagyok.
*  Tavasszal, a pihenő időszak után a muskátlit vágjuk vissza, hajtásain csak 2-3 szemet hagyjunk, hogy jobban bokrosodjon. A cserepes muskátlit csak akkor ültessük át, ha nem megfelelő a földje.
*  Az elnyílt virágokat és a hervadt leveleket rendszeresen távolítsuk el, hogy a növény mindig tiszta legyen.
*  A muskátlit dugványozással szaporíthatjuk, elsősorban nyáron. Válasszuk le a csúcshajtásokat, és helyezzük őket meleg környezetben laza földbe. Ha a gyökerek megjelentek, ültessük cserépbe.(1995)