FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NÁDBÚTOR
     (tisztítása)
 
*  A nádbútornál többnyire elég, ha időnként leporoljuk, hogy ne rakódjon le a por a fonatokban. A por eltávolításához használjunk ecsetet vagy pamacsot. Így könnyen hozzá tudunk férni minden mélyedéshez.
*  A fonatokat sosem szabad erős szerrel lemosni, mert mosás után az esetek többségében foltosak lesznek, elszíneződnek.
*  Az elpiszkolódott bútort langyos szappanos oldattal, kevés bórax hozzáadásával keféljük át, majd tiszta vízzel öblítsük le. A tisztításhoz csak félkemény kefét használjunk.
*  A nádbútor nem sötétedik meg és keménységét is megőrzi, ha lemosás után sós vízzel leöblítjük. Tiszta, puha ruhával töröljük szárazra, de kitehetjük száradni a napra is.
*  Ha a nádbútort lenolajba mártott ruhával átdörgöljük, fényes lesz és nem szárad ki. Télen, ha túl száraz a szoba, virágpermetezővel szórjuk meg időnként. Így visszaadjuk neki a szükséges nedvességet.
*  Ha a nádszék ülőrésze besüpped, fordítsuk lábakkal felfelé, és öntözzük meg jól forró vízzel, majd tegyük a napra száradni. Az erős hő hatására a nád visszahúzódik. (1985)