FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NAPOZÁS
     (szabályai)
 
*  A napozással legyünk óvatosak! Csak lassanként szoktassuk bőrünket a fényhez. Kezdetben legfeljebb 10 perc napozást engedélyezzünk magunknak, majd fokozatosan növeljük az időtartamot, de fél óránál többet ne tartózkodjunk a napon. Kerüljük a legmelegebb, 11-15 óra közötti napszakot.
*  Ha bőrünk érzékeny, mindig árnyékban kezdjük a barnulást. Csak két-három nap múlva menjünk a napra, de ilyenkor is legjobb, ha mozgunk! Napozáskor gyakran változtassuk testhelyzetünket. Így nem égünk le, a napsugarak egyenletesen érik testünket. Fejünket védjük szalmakalappal, fehér sapkával.
*  A nap káros sugarai ellen fényvédő krémmel védekezzünk. Magasabb faktorút használjunk az arcra, vállra. Akkor is alkalmazzuk a fényvédő krémet, ha borús az idő. Egyszerre sose vigyünk föl túl sokat, inkább gyakrabban ismételjük a bekenést. A napozószert mindig árnyékban kenjük fel!
*  Napozás előtt és közben ne használjunk illatosító szereket, mert foltos lesz a bőrünk. Szépítőszerek használata is szükségtelen, sőt káros is lehet, mert beleégnek a bőrbe. Napozás után viszont feltétlenül használjunk hidratáló testápolót, hogy elkerüljük a bőr kiszáradását.
*  Teli gyomorral ne napozzunk, és lehetőleg ne igyunk alkoholt és kávét napozás előtt és közben!
 
SUN-BATHING
     (tips)