FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NARANCS
     (reggel)
 
*  Csak friss narancsot vásároljunk. Ha puha, fonnyadt, foltos, ne vegyük meg. Tudni kell azonban azt is, hogy a nagyon rücskös, feszes gyümölcs mindig vastag, a simább fajta pedig a vékonyabb héjú. A narancs ízre, zamatra sem egyforma. A fajták jelentősen eltérhetnek egymástól. Az egyik édesebb és nedvdús, a másik savanykásabb és rostos.
*  Főleg reggel ajánlott fogyasztani, étkezés előtt. De napközben is bármikor ehetünk a gyümölcsből és ihatunk a levéből. A kifacsart levet sohase édesítsük. Ha savanykás, inkább adjunk hozzá édesebb gyümölcslevet, de ne cukrot.
*  A narancs teli van tápanyagokkal. Ellát bennünket vitaminnal és ásvánnyal. Fokozza ellenálló erőnket, sőt, mi több, vírus- és baktériumölő is. Fertőző betegségek esetén a gyógyulásban is segédkezik.
*  A meghámozott narancsot tanácsos azonnal elfogyasztani. A frissen kipréselt narancslé csak hűtőszekrényben tartható. A tárolás ideje ilyenkor se legyen több egy-két napnál. Lehetőleg üveg- vagy porcelánedényben tegyük el.
*  Ha ép, hosszú ideig eltartható, és megőrzi értékét, de szobahőmérsékleten néhány nap után száradni kezd. Hűtőszekrényben akár 6 hétig is eláll.
*  A gyümölcs héját is felhasználhatjuk. De előtte áztassuk be forró vízbe, többször cseréljük a vizet. Ételek ízesítésére, cukrozott csemegék készítésére kiváló. (1995)