FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NÁRCISZ
     (ültetése)
 
*  A nárcisz szereti a napos, levegős, szélvédett, fagymentes helyet, de ültethető félárnyékos területre, virágágyba, sziklakertbe, virágos gyepbe is. Több évig a helyen hagyható. Legjobban a középkötött, tápanyagokban gazdag, jó vízgazdálkodású talajban fejlődik.
*  A földet a hagymák beültetése előtt jól műveljük meg, és dolgozzuk be a trágyát a talajba. Szeptember közepén ültessük. A hagymák begyökeresedése és a rügyek fejlődése ilyenkor a legjobb. A tőtávolság legalább 10 cm legyen, az ültetés mélysége pedig érje el a 10-15 cm-t. A hagyma kb. a feléig kerüljön a földbe.
*  A talajt mérsékelten nyirkosan kell tartani. Legjobb gyaluforgáccsal, tőzeggel, istállótrágyával letakarni. Ha megfelelő fajtákat válogatunk össze, elérhetjük, hogy kertünkben április első felétől május végéig virágozzanak.
*  A levelek augusztus elejére elsárgulnak, ekkor felszedhetjük a hagymákat, de földben is hagyhatjuk, mert a második évben sokkal szebben virágoznak. A földben hagyott hagymák korán gyökeresednek.
*  A felszedett hagymákat szellős, száraz helyen 1-2 napig szárítsuk, majd tisztítsuk meg az elszáradt részekről, és válasszuk le a sarjakat. Ültetésig 16-18 C fokon tároljuk.(1995)