FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NEDVESSÉG
     (lakásban)
 
*  Ha nedves a szoba levegője, helyezünk egy edénybe égetett meszet. Ez a nedvességet jól beszívja, és jelentősen csökkenti a nyirkosságot. A módszer azonban csak akkor lesz eredményes, ha a meszet gyakrabban cseréljük, és több helyre tesszük ki.
*  Jó szolgálatot tesz, ha a nedves hálószobába az ágy alá sóval telt edényt helyezünk. A só is elszívja a nedvességet, csökkenti a dohos szagot. Ha a só már egészen átnedvesedett, megszáríthatjuk és ismét felhasználhatjuk.
*  A nedves lakásban különös gondot kell fordítanunk bútorok megóvására. Egyetlen bútort se toljunk közvetlenül a falhoz. A képeket se tegyük szorosan a falra. Hagyjuk, hogy a hátukat átjárja a levegő. Segít, ha a képkeret sarkaira dugódarabokat ragasztunk.
*  Ha a szekrényekben nem tartunk élelmiszert, porcelán- vagy üvegedénybe klórmeszet is tehetünk. A klórmész is magába szív minden nedvességet. Erős szaga miatt azonban lakószobában ne alkalmazzuk!
*  Ha a fal nedves, próbáljuk kiszárítani. A legjobb szárítási módszer a szellőztetés, ill. a jó fűtés. Ilyenkor a kályhát lehetőleg a nedves fal mellé állítsuk, és folyamatosan tüzeljünk. Az erősen nedves fal teljes kiszáradása még így is hosszú időt vesz igénybe.
*  Ha a nedvesedést a fal szigetelésének hiánya, hibája vagy elöregedése okozza, megszüntetése csak utólagos szigeteléssel oldható meg!1985.