FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NIKOTINFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A kevésbé erős, halványabb foltokat ujjunkról egyszerűen citrommal vagy ecettel dörzsöljük le. A makacsabb sárga kézfoltok eltávolításához viszont használjunk hidrogén-peroxidot vagy citromsavat alkoholban feloldva.
*  Ha ujjunk (körmünk) erősen sárgás, a foltot oly módon tüntethetjük el, hogy nátriumszulfitot (25 g) vízben (100 g) feloldunk, az oldathoz híg só- vagy kénsavoldatot (10-12 g) keverünk, ezzel ujjunkat jól bedörzsöljük, majd tiszta vízzel lemossuk és bekrémezzük. Ha szükséges, a tisztítást többször ismételjük meg.
*  Fehér ruhaanyagból a nikotinfoltot alkohollal tisztíthatjuk ki, ha indokolt, fehérítsük is. A tisztítás megoldható úgy is, hogy híg foszforsavval vagy kénsavval, ill. hiperoxid oldattal átdörzsöljük, majd tiszta vízzel bőségesen öblítjük.
*  A szöveten keletkezett pecsétet glicerin és szalmiákszesz egyenlő arányú keverékével mossuk ki. A szövetet erősen ne dörzsöljük. A tisztítást öblítéssel fejezzük be.
*  Ha a porcelánon a cigaretta, szivar barna foltot hagy, nedves sóval tüntessük el. Hintsünk finom sót egy puha, nedves rongyra, és azzal dörzsöljük a foltos részt, majd a szokásos módon mossuk le.(1985)