FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NYÁRS
     (tippek)
 
*  Nyárson a szalonnától a húsig, a haltól a csirkéig sok mindent süthetünk. A lábosban, illetve a sütőben sütött étel sohasem lesz olyan ízletes, mint ha nyárson pirítottuk volna.
*   A pirítást 40-50 cm hosszú nyárson végezzük. Ha fából készítjük a nyársat, a végét hegyezzük ki, és héjától mintegy 10 cm-es darabon tisztítsuk meg. Bármiből is készül a rúd, sütés előtt mindig olajozzuk be, mert az étel ráragad.
*  Csak parázs felett vagy alig füstölgő láng mellett süssünk.
*  A nyárson lévő ételt parázson állandó lassú forgatás mellett pirítjuk. Így a kiolvadó zsír nem egy helyen gyűlik össze és csöpög le. A lecsöpögő zsírt kenyérrel fogjuk fel.
*  Ha szalonnát sütünk, a szalonnából vágjunk kocka alakú darabokat, ezeket a bőrkén szúrjuk át, s ezen a résen keresztül tűzzük fel a nyársra. A szalonna felső részét párhuzamos, majd erre merőleges metszésekkel vagdossuk be.
*  A húsokat 2x3 cm-es négyszögekre szeleteljük. Minden egyes nyársra húzott szelet után ugyanolyan nagy szelet szalonnát és egy karika hagymát (vagy még mást) is szúrjunk fel. Így váltogatva kb. 10-15 cm hosszú nyársat készíhetünk.(1995)