FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NYEST
     (védekezés)
 
*  Ha nem szeretnénk, hogy a házba, az istállóba, a padlásra betelepedjenek a nyestek, akkor védekeznünk kell ellenük: el kell riasztani őket, mert ha már egyszer beköltöztek, nehezen tudjuk eltávolítani ezeket az állatokat.
*  A védekezés legfontosabb módja a padlás ablakainak bezárása, réseinek eltüntetése, a veszélyeztetett helyiségek éjszakai zárva tartása. A padláshoz, tetőhöz vezető faágak levágása, a létrák eltávolítása.
*  Ha az állatok már betelepedtek a padlásra, gondoskodnunk kell elűzésükről. Jó módszer (de veszélyes is lehet), ha petróleumos vagy a benzines rongyot helyezünk ki a padláson több helyre. Az erős szagot a nyest elkerüli. A módszer csak akkor lesz hatásos, ha gyakran cseréljük a rongyokat.
*  Egyszerű megoldás viszont a kutyapiszok, illetve a kutyavizelettel átitatott rongy kihelyezése a nyest által elfoglalt területre. A nyest tart a kutyától. Riasztó számára, ha területére kutya jut be. E megoldás hátránya, hogy gyakrabban kell cserélni a kihelyezett rongyokat, ill. a kutyaürüléket.
*  Eredményt érhetünk el azzal is, ha összegyűjtött kutyaszőrt szórunk szét a padláson. a nyest búvóhelyén. Ilyenkor a nyest a kutya jelenlétét érzékeli, és elkerüli a helyet.(1995)