FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
NYÍLLEVÉL
     (gondozása)
 
*  Közép- és Dél-Amerika trópusi esőerdeiből származik.Gyors növésű kúszónövény.Csak idősebb korban virágzik.
*  A lakásba bárhová elhelyezhető. Szereti a világos, félárnyékos teret, de az árnyékos hely is megfelel számára. A tűző napot és a hőingadozást kevésbé viseli el. Télen a szobahőmérséklet 15 C fok alá ne süllyedjen.
*  Mérsékelten öntözzük, a földje legyen mindig nedves. Forró napsütésben és száraz levegőjű szobában időnként permetezzük meg vízzel. A magas páratartalmat meghálálja, dús lombozatot fejleszt. Télen mérsékeljük az öntözést. Ilyenkor a növény pihen.
*  Tavasztól őszig hetente egyszer tápoldatozzuk. Ha tápanyaghiány lép fel, a levelek elhalványulnak, a növekedés lelassul.
*  Kétévenként ültessük át tőzeggel dúsított laza földkeverékbe. Az átültetést tavasszal vagy nyáron is elvégezhetjük. Ha a cserép átmérője elérte a 30 cm-t, fejezzük be az átcserepezést. Ennél nagyobb földterületet nem igényel egy kifejlett példány.
*  A növényt dugványokkal szaporíthatjuk. Válasszunk le csúcsdugványokat, és helyezzük őket vízbe vagy homok és tőzeg keverékébe. Ha a gyökerek megjelentek, ültessük el.1985.