FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
OLAJFOLT
     (eltávolítása)
 
*  Az olajfoltoknak legalkalmasabb tisztítószere a benzin. Hátránya, hogy a por, piszok körfolt formájában megjelenik az anyagon. Ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy a folt környékét jól benedvesítjük, majd az olajfoltra öntjük a benzint. A benzin feloldja a zsírt, a víz pedig megakadályozza a folt szétterjedését.
*  Jó megoldás, ha a benzint felszívó anyagokkal (kréta, hintőpor, síkpor stb.) pasztaszerűvé keverjük, és így rakjuk fel vastag rétegben az olajos felületre. Miután a paszta felszívta a zsiradékot, és a benzin elpárolgott, keféljük le a megszáradt réteget.
*  A textilanyagra került olaj úgy is eltávolítható, hogy a foltos részt benzinbe áztatjuk, majd hintőport szórunk rá. Kis idő múlva az anyagot keféljük le. A tisztítást szükség szerint ismételjük meg.
*  Régi módszer a folt meleg vasalóval való eltávolítása. A foltot hintőporozzuk be, takarjuk le itatós- vagy selyempapírral, és vasaljuk át. Ezt addig végezzük, amíg a folt el nem tűnik. A papírt közben többször cseréljük.
*  Széles körben ismert eljárás, hogy a foltra folyékony mosószert öntünk, és az anyagba dörzsöljük, majd forró vízben kimossuk. Nem mosható anyagoknál ez a módszer nem alkalmazható! (1985)